divendres, 29 de març del 2013

La mona de pasqua


Bona tarda famílies,

Com ja sabeu, s’acosta la setmana santa i amb aquestes, la vella quaresma. Com ja sabeu, a aquestes festes la tradició marca que el padrí regala al fillol una mona de pasqua. Es tracta d'una tradició molt catalana que encara ara al segle XXI se segueix fent.

Des de l’escola, aquesta última setmana em explicat als infants què era la mona de pasqua i què significava. Per els pares que no us en recordeu, antigament la mona de pasqua tradicional era d’un gust esponjós (com una espècie de coca) que es solia acompanyar amb xocolata, un ou dur i llonganissa seca. Ara, les mones actuals són totalment de xocolata i amb figures d'actualitat (dibuixos, personatges de la tv, cantants...etc.).

Però des de l’escola, hem conegut la mona senzilla però moderna. Aquí en teniu una mostra del que vàrem fer el divendres al mati  en que amb l’ajuda de les cuineres, les educadores i sobretot amb la col·laboració dels infants. 

cambiar-tamano26032010140.jpg
Per elaborar la mona de pasqua hem utilitzat:  
 - Un dònut
 - Un ou de xocolata
 - Plomes de colors
 - Lacasitos    
         
Primerament, vàrem posar el dònut en un plat. Tot seguit, els infants varen desembolicar l’ou de xocolata i el varen posar sobre el forat del dònut. Després amb els lacasitos van decorar el voltant de l’ou. I finalment, per acabar la decoració, els infants varen posar les plomes donant-li així un toc molt típic de les pasqua.

Els infants s’ho varen passar pipa! No cal dir que els  lacasitos varen desaparèixer amb facilitat, la dolçor agrada molt.... J



I per acabar, després de la sessió, entre tots varem recitar el poema de la mona:

Esperem que les mones hagin arribat sanes i estalvies a les llars.

Bona setmana santa a tots i totes!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada